S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Jak zařídit dětský pokoj pro miminko?

28.05.2020

Jak zařídit dětský pokoj pro miminko?

Pokud jde o zařizování dětského pokoje, určitě má každá z vás svou představu. Když čeká žena chlapečka, předpokládá se, že celý interiér dětského pokoje bude laděný do modrých tónů. A naopak, holčička si jaksi vyžaduje využití růžové. Co však, pokud nechcete vědět, jaké pohlaví má uzlík štěstí, který nosíte pod srdcem?

Zařizování neutrální dětského pokoje je někdy náročnější, než by se mohlo zdát. Samozřejmě, budete potřebovat věci jako postýlku, přebalovací pult, nábytek ... Ale co s dekoracemi? Pomůžeme vám zařídit pokoj pro očekávané miminko v neutrálním stylu. Naše nabídka, v níž najdete povlečení, závěsy, záclony, malované obrazy i tištěné obrazy, fototapety či dokonce jemné osušky pro děti každého věku, vám jistě umožní vybrat si to pravé pro vás a vaši rodinu.

detský pokoj

Jaké barvy jsou ty správné?

Podle posledních trendů se dostaly do obliby zejména pastelové barvy. Proto dětským pokojíčkem laděným do neutrálních pastelových tónů nic nezkazíte. Pastelové závěsy a fototapety vnesou do pokoje jemný barevný akcent, tak jemný jako je vaše láska k malému pokladu. Na stěny doporučujeme použít neutrální barvy, jako jsou bílá, šedá, béžová, které snadno doplníte barevnými obrázky nebo plakáty v jemných pastelových odstínech. Dětské stěny ozdobí i tiše tikající hodiny, které budou krásnou a praktickou dekorací pro všechny maminky. Aby se děťátko cítilo bezpečně a spokojeně ve své postýlce, používá mnoho rodičů ozdobné polštářky. Jaké jsou na to názory? My souhlasíme s tím, co tvrdí vědci - umístění polštářů a jiných měkkých předmětů do dětských postýlek může být spojeno se zvýšeným rizikem syndromu náhlého úmrtí kojenců. Vzhledem k tomu, že malý človíček ještě nemá úplnou kontrolu nad svým tělem, může polštář zablokovat jeho dýchací cesty, což ztěžuje nebo znemožňuje dýchání. Novorozené dítě se jen učí o světě a učí se v něm žít, věří, že jeho matka mu dá bezpečný start do života. Proto vkládejte polštáře do postýlek až pro děti od 4. nebo 5. měsíce jejich života, když jsou si již vědomi svého těla, umí se přetočit a vědí upozornit rodiče, že se něco děje.

pokojíček

Obrazy rozvíjí dětskou fantazii a vizuální schopnosti. Proto je třeba klást na jejich výběr patřičný důraz. Říká se, že po narození dítě vnímá zejména černou a bílou barvu. Proto je dobré vybrat pro něj obrázky, které upoutají jeho pozornost a rozvinou smysly. Pro první měsíce života vašeho miminka mu vyberte závěsné plátna či plakáty v černo-bílé kombinaci. Tyto dekorace můžete časem jednoduše nahradit. Díky těmto podnětům můžete sledovat progres v pozorovacích schopnostech vašeho děťátka.

Ve věku cca 4 měsíců může vaše miminko vidět i rozlišit barvy podobně, jako dospělí, takže už můžete vyzdobit jeho pokoj v klidných, pastelových a jemných barvách, aby ho při usínání nerozptylovali. Vyberte pro svou malou lásku malovaný obraz, o jakém jste snili v dětství vy sami. Dopřejte jej pokoj snů plný krásných fantazijní malovaných obrazů, knížek a dekorací, které budou jedinečným doplňkem v pozadí jejího dětství.

detský pokojíček

Pozornost věnujte i detailům

Dítě vnímá mnohem víc, než si my, dospělí, myslíme. Možná právě pohádkové obrázky na dekoracích, příjemné barvy a umělecké dílka na stěnách jeho pokoje způsobí, že z něj vyroste silná, vnímavá a citlivá osobnost. Vyberte mu příjemně jemné, funkční a nádherné osušky pro jeho maximální komfort. A co tak tapeta na vymalování? Tato vychytávka zaručeně uchvátí všechny děti. Mladším ji vymalujte podle svých představ a když vyrostou, už to zvládnou i samy. Neexistuje dítě, které by nerado kreslilo po "zdi". Dopřejte mu to!

Do pokoje vneste kousek sebe. Děťátko nezbožňuje nic víc, než svou maminku. Krásné tištěné rodinné fotografie, vůně mámy na huňatých povlečeních polštářů či její oblíbená barva na doplňcích. To je to, co způsobí, že děťátko se bude cítit příjemně a bezpečně.

pokoj snu

Přejeme vám množství kreativity při zařizování interiéru dětského pokoje vašeho drobečka!

Váš tím Dekoraj

Nzg5OD