S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Dechberoucí barvy, jemně materiály, vzory a luxus - to je Glamour styl

12.06.2020

Dechberoucí barvy, jemně materiály, vzory a luxus - to je Glamour styl

Glamour to je Hollywoodský styl v designu interiéru, který vám dává možnost velkým způsobem nastínit elegantní a výmluvné prostředí, o jakém sní každá žena.

Glamour je styl dekorace interiéru pocházející z USA, objevil se už na začátku filmového průmyslu. Glamour odrážel nejen to, jak se filmové hvězdy oblékají, ale i způsob jejich života, luxus, eleganci a styl. Takto to zůstalo i dodnes. Glamour jsou prošívané pohovky, obrovské, bohaté lustry, elegantní zrcadla, které vytvářejí nenáhodné a dobře navržené prostory ve vaší domácnosti.

Glamour

Co byste řekli na to, kdybyste alespoň část svého života mohli strávit v luxusním interiéru ve stylu hvězd, cítit se jako herci na červeném koberci. Glamour, to je styl plný půvabu, třpytivých materiálů a luxusních doplňků, který vyhovoval výbušnému životnímu stylu hvězd v období Golden Age. Jeho propagátory byly největší divácké hvězdy jako Jean Harlow nebo Ginger Rogers. Vždy oblečeni v saténu a zdobení diamanty. Jejich byty nemohly být jiné - vypadaly jako krabice plné drobností. Ženy se rády hýčkají! Chtějí žít ve vkusných, luxusních interiérech. Takový život si můžete dopřát i vy a oddat se stylu Glamour. V tom vam rádi pomůžeme doplňky a dekoracemi pro vaše domovy a navrhneme vám také zajímavé tipy, jak na to.

Glamour vankúš

Klasické barvy stylu Glamour jsou bílá, černá, stříbrná, zlatá, béžová, tmavě fialová, čokoládová hnědá a šedá. Nezapomínejte, že Glamour nejsou jen velké, křišťálové lustry, pohovky v style Chesterfield, Glamour musí také ladit s každým detailem, jakým jsou elegantně zarámované fotografie vystavené na konzolách a nesmí v něm chybět vázy s květinami, svíčky, luxusní přikrývky, vkusné povlaky na polštáře, figurky nebo nádoby na drobnosti, krabičky.

V cíli dosažení stylu Glamour můžete smíchat dramatický nábytek s bledými neutrálními barvami, použít k výzdobě okouzlující materiály, jako je samet nebo mramor, v místnostech s jednoduchým uspořádáním nábytku nebo umístit nečekané kousky nábytku vedle sebe, abyste vytvořili zajímavý akcent nebo prostor.

Glamour zaves

Odvažte se s barvami a vzory

Okouzlující interiéry vyrážejí dech a neexistuje lepší způsob, jak to udělat, než výraznými barvami a okouzlujícími vzory. Začněte výběrem barvy nebo vzoru, který se vám líbí a přizpůsobte mu zbytek svého interiéru.

Bez ohledu na to, co vás inspiruje, nezapomeňte na pravidlo 60-30-10 (při použití trojbarevné palety využijte dominantní barvu na 60% místnosti, na 30% sekundární barvu a na 10% zbylou barvu). Nejlepší je kombinovat neutrální a výrazné barvy. A nezapomínejte, že Glamour styl vyžaduje hodně světla a záře. Ujistěte se, že jakékoliv jiné barvy použité ve vašem návrhu doplňují základní odvážný odstín. Pokud je to nutné, zkontrolujte barevné kolečko a zjistěte, které odstíny spolu fungují nejlépe. Jakmile jste si vybrali paletu 2-3 odstínů, opakujte každý z nich několikrát v celém designu. Opakování pomáhá výrazným barvám, aby lépe splynuly.

Pro některé z vás to může znít komplikovaně, ale v praxi se to ukáže jako fantastická zábava, díky které najdete v sobě kreativní duši. Pokud se obáváte výrazných barev, zaměřte se na základní a elegantní barvy, které vás nikdy nezklamou a určitě povedou k vkusné dekoraci: převážně bílá nebo světle šedá, v kombinaci s černou, zlatou nebo stříbrnou, jsou zárukou úspěchu.


Celý Glamour interiérový design se nese ve znamení luxusu. Dopřejte si ho iu vás doma s našimi stylovými dekoracemi a obrazy, které do tohoto stylu neodmyslitelně patří. Díky ním dosáhnete ten správný akcent v každém prostoru. Váš Glamour obývák bude nezapomenutelný!

Ať je váš interiér zrcadlem do vaší duše. Přejeme vám, abyste vyšperkovali všechny detaily ve svém domově do zářivého výsledku.

Váš tým Dekoraj
Y2E4NGZ