S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Jsou nástěnné hodiny ještě IN? | Dekoraj.cz

14.03.2019

Jsou nástěnné hodiny ještě IN? | Dekoraj.cz

S otázkou, zda jsou nástěnné hodiny ještě součástí moderního bydlení se setkávám často. Pokud je odpověď ano, jak si pak vybrat hodiny například podle stylu bydlení? Podívej se se mnou na praktické nástěnné dekorace, rady a tipy podle nejnovějších trendů. Pociťuješ i ty, že je čas na změnu? Nemusí být radikální, postačí změnit některé dekorační prvky a tvé bydlení je opět svěží a moderní. Pomoci ti v tom zaručeně mohou i nástěnné hodiny, které jsou stále moderním doplňkem na stěny. Ovšem, pokud jejich tikání není překážkou.

Patří nástěnné hodiny do moderního bydlení?

Odpověď na otázku je určitě ANO! Nástěnné hodiny bezpochyby patří do designového interiéru. Nebudeme se zde zabývat historií prvních hodin, které se mimochodem objevily v 13. - 14. století a čas jen odbíjely. První interiérové ​​hodiny se začaly používat až v 15. století a jsou zde dodnes. Jelikož tedy přežili tolik století, myslím, že je ani telefony ani digital varianty nenahradí. Jsou jednoduše součástí dekorativních prvků celého interiéru. A to není všechno, mají přece také úžasnou praktickou vlastnost - ukazují čas! :)

Přiznej se i ty sama před sebou, neptáš se doma kolik je hodin a vizuálně nehledáš po stěnách opěrný bod v podobě nástěnných hodin? Téměř každý vlastní smartphone a stále má možnost ověřit si přesnost času. Nakonec nosíme i náramkové hodinky. Ale co doma? Určitě nechodíš po bytě neustále s mobilem v ruce. Domov je místo kde si máme udělat pohodlí, odpočinout si a načerpat nové síly. Takže telefon z ruky pryč, ale až po dočtení tohoto blogu :)

Nástěnné hodiny si najdou své místo v každé domácnosti. Oceníš jich především na dobře viditelném místě v místnosti, kde se nejčastěji zdržuješ ty či celá rodina. Jsou vhodné do obývacího pokoje, kuchyně ale i do dětských či studentských pokojů. Vzhled interiéru osvěží už při vstupu. Ideální je je použít i jako estetický prvek na chodbu nebo do haly na překlenutí rozdílů vstupní a obytné části.

 

Nejen praktické využití nástěnných hodin

Postupem času se nabídka nástěnných hodin rozšířila pod vlivem trendů a stylů bydlení. Hodiny jsou inspirovány stylem glamour, přírodou, vintage či průmyslem, kuchyní, ale na své si přijdou i vášniví milovníci kávy s hodinami COFFE TIME. Pokud patříš k těm, kteří upřednostňují moderní, klasický či industry styl, vybrat si můžeš designové hodiny na stěnu i z materiálů jako dřevo, kov a akrylové sklo.

No asi největší boom zaznamenaly dřevěné nástěnné hodiny, zejména hodiny větších rozměrů. Je to prostě trend tohoto roku a MUST HAVE záležitost! A platí to i v případě, že si nadšencem jednoduchého stylu a nechceš mít stěny zaplněné obrazy nebo jinými dekoracemi. Moderní hodiny splní hravě i tento úkol. Velké rozměry zaplní prostor na stěně a pokud zvolíš správný motiv, budou působit impozantně a nezakrývají zbytek interiéru.

 

Tip na dárek

Tvůj domov si prostě zaslouží víc. Určitě neolituješ pokud si jimi ozdobíš interiér. Vyber něco i pro své blízké podle toho co mají rádi. Tento praktický dekorační doplněk je vhodný jako dárek, který bude mít zaručený úspěch. Hodně štěstí při výběru :)

 

Vaše Katka

NWI1NTI2