S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Jak si vybrat přehoz na postel | Dekoraj.cz

31.01.2019

Jak si vybrat přehoz na postel | Dekoraj.cz

Spánek je pro nás velmi důležitý a zabírá téměř třetinu dne. Je pro nás odpočinkem, regenerací a neodmyslitelně k němu patří postel. Ale přiznejme si, kolik času strávíme ráno její stlaní? Rychlým řešením je přehoz na postel.

Přehozy na postel jsou stále populárnější díky různorodosti použitých materiálů, vzorů a barev. Už při vstupu do ložnice poutají pohledy, vypadají úžasně, dodají místnosti potřebný šmrnc a může si je dovolit každý. Na své si přijdou i příznivci různých stylů bydlení, takže dovést design ložnice k dokonalosti s přehozy na postel je hračka.

Na první pohled jsou přehozy jen dekorační přikrývkou. Jako všechny bytové textilie i přehozy plní praktickou roli. Chrání ustlanou postel před prachem, slouží jako deka na lenošení či odpolední spánek. Jako přikrývku ho oceníte zejména v létě kdy vám během tropických nocí poskytne více pohodlí než peřina.

Jak si vybrat správný rozměr?

Důležitý je rozměr a typ postele od nichž se odvíjí velikost ložní přikrývky. Změřte si šířku, délku a výšku postele. Výšku změřte od horní části matrace po zem. Pokud nechcete přehozem zcela zakrýt okraje postele, rozměr výšky postele zkraťte o pár centimetrů. V případě, že nechcete mít vůbec zakryté okraje postele, postačí Vám pouze šířka a délka.

Zvažte umístnění postele:

Postel umístěná kratší částí (čelem) ke stěně - k šířce připočteme 2x výšku postele, k délce připočteme 1x výšku.

Postel delší částí (bokem) ke stěně - k šířce postele připočteme 1x výšku postele, k délce připočteme 2x výšku.

Postel umístěna v rohu místnosti - k šířce a délce připočteme 1x výšku postele.

Výběr přehozu usnadní nabídka rozměrů a typ postele. Nejčastěji se člení na:

- jednolůžkové (170x210, 170x230 cm) jsou vhodné pro postele maximálně do rozměrů 100x200 cm

- medium - střední postel (200x220, 200x240) zvyknou se řadit k jednolůžkové, jsou vhodné pro postele do rozměrů 140x200 cm

- dvoulůžkové (220x240, 240x240, 240x260) jsou vhodné pro manželské postele od rozměru 160x200 cm

Luxusní přehoz PLANT

                                                                         Nakupuj >> ZDE<<

Zvolte si barvu a styl bydlení

Vyberte si barvu, případně více barev, které ve vás vzbuzují pozitivní emoce a navodí harmonii potřebnou pro klidný a relaxační spánek. A samozřejmě takové, které budou korespondovat s designem místnosti a použitým stylem bydlení. Na výběr máte z jednobarevných, luxusních saténových, patchworkových, romantických květinových nebo dětských motivů. Pokud máte rádi změny, zkuste oboustranné přehozy a obměňujte strany podle nálady.

Luxusní přehoz SIMON

                                                                         Nakupuj >> ZDE<<

Nezapomeňte na polštáře

Máte pocit, že Vám k přehozu něco chybí? Chtěli byste ho něčím zvýraznit a sladit? Zkuste to s dekoračními polštáři. Jako patří k šálek k podšálku, tak i k přikrývce patří polštáře. Do místnosti vnesou harmonii, působí útulně a přesto nechají postel vyniknout. Větší, menší, jednobarevné, vzorované. Nebojte se je kombinovat v různých barvách a materiálech.

Povlečení na polštář LOVING IT  

                 Nakupuj >> ZDE <<                            Nakupuj >> ZDE <<                    Nakupuj >> ZDE <<

Doufáme, že vám naše rady a zkušenosti pomohly. Ať je pro vás bydlení hrou a nezapomeňte si nás chvilku pro sebe a odpočinout ve vaší nové ložnici.

 

Vaše Katka

 

Zjc3ZTY4N